Wedstrijd voor professionele floristen

Bruidsboeket met artistiek tintje

Op een evenement waar passie voor bloemen centraal staat, kunnen bruidsboeketten niet ontbreken. Ben je een professioneel florist en wil je graag je kunnen showen tijdens dit prachtige event? Dan moet je zeker deelnemen aan deze wedstrijd! 

Wedstrijd Fleur Floral Fashion: bruidsboeket met artistiek tintje (voor professionele floristen)

Richtlijnen voor het bruidsboeket

Voor deze bijzondere editie van FLEUR FLORAL FASHION by Fleuramour met als thema ‘A Castle Deserves Art’, verwachten we de realisatie van een bruidsboeket met een artistiek tintje.

Je bruidsboeket heeft als inspiratiebron een kunstrichting of een bepaalde kunstenaar naar keuze. Je zorgt zelf voor een mooie foto of een moodboard van je inspiratiebron om bij het boeket te presenteren.

Voor het bruidsboeket gebruik je Oasis® steekschuim als basis. Zorg ervoor dat je creatie bij je bruid past én ook draagbaar is. Het boeket moet perfect afgewerkt zijn. Zoals het een perfect bruidsboeket beaamt, mag het bovendien niet druppen.

Belangrijk: Alle materialen worden door de deelnemers zelf meegebracht en bekostigd. Je maakt het werkstuk thuis, dus niet tijdens het event. Voorzie je creatie van je naam en breng zeker ook het moodboard mee.

Presentatie van je boeket op Fleur Floral Fashion

Als je deelneemt aan de wedstrijd zal jouw bruidsboeket tentoongesteld worden op Fleur Floral Fashion.

We verwachten het afgewerkt boeket ten laatste op woensdag 22/09/2021 om 21 uur te ontvangen in Alden Biesen. De bekendmaking van de prijzen zal plaatsvinden op donderdag 23/09/2021 om 17 uur.

Alle werkstukken blijven ter plekke t.e.m. maandag 27/09/2021 om 18 uur. Je neemt nadien je werkstuk zelf terug mee naar huis. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden.

Liever online deelnemen?

Kan je door reisbeperkingen nog niet naar Alden Biesen komen? Ook dan kan je deelnemen aan de wedstrijd!

Bezorg ons een mooie, duidelijke foto in hoge resolutie van je bruidsboeket & van je foto/moodboard van je inspiratiebron. Je werk zal geprojecteerd worden in het kasteel van Alden Biesen. Zorg er dus voor dat je je boeket op een mooie plaats fotografeert.

We verwachten je foto ten laatste op vrijdag 10/09/2021 om 21 uur. 

De beoordeling van het boeket

De jury – bestaande uit professionele floristen – zal je boeket op de volgende punten beoordelen: 

 • Techniek
 • Vorm en kleur – Het boeket mag eventueel iets groter zijn dan een werkelijk bruidsboeket, omdat het hier bedoeld is als tentoonstellingsstuk.
 • Originaliteit
 • Draagbaarheid – Het bruidswerk mag geen schade toebrengen aan een jurk of aan de bruid. Let dus op een perfecte afwerking: geen uitstekend materiaal, ijzerdraad of bijvoorbeeld water.
 • Afwerking
 • Oasis® als basis gebruikt
 • Thema

Gelieve het wedstrijdreglement te respecteren:

 • Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je werkzaam als zelfstandig florist, of werk je in een bloemenzaak? Dan is deze wedstrijd iets voor jou. De wedstrijd staat ook open voor wie net zijn of haar bloemschikdiploma op zak heeft en graag zijn of haar kunnen wil tonen.
 • De jurering gebeurt ter plekke. De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
 • Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
 • Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden. Je mag en kan de organisatie wél op voorhand contacteren als je vragen hebt over een bepaald materiaal.
 • Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden. De enige uitzondering is het vermelden van de werkplaats die eventueel materialen sponsort.
 • De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
 • Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
 • Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
 • De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd

Misschien val jij wel in de prijzen!

Het is een wedstrijd en dus valt er uiteraard iets te winnen. In de prijzenpot zitten onder andere een publicatie in Fleur Creatief Magazine, een publicatie op de website van het magazine, een prijs van Smithers Oasis, zichtbaarheid op platform Thursd,….

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie! Voor meer informatie kan je terecht bij An Theunynck (hoofdredactrice Fleur Creatief Magazine): [email protected] of +32 (0)473 28 12 79.

Ben je een bloemenliefhebber of hobbyist en wil je ook graag deelnemen aan de wedstrijden van Fleur Floral Fashion? Bekijk hier de wedstrijd voor flower lovers én professionals. 

Schuiven naar boven