Wedstrijd voor professionals en flower lovers

Haute couture jurk

Fleur Floral Fashion betekent ook interesse voor bloemendesign en mode. Heb jij een leuk idee voor een fantastische, feestelijke, kunstzinnige bloemenjurk? Laat je fantasie de vrije loop en creëer zelf een florale haute couture jurk!

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen, maar ook liefhebbers zijn welkom om deel te nemen. Er zal een verschillende jury zijn voor professionals en flower lovers.

Richtlijnen voor de jurk

Voor deze bijzondere editie van FLEUR FLORAL FASHION by Fleuramour verwachten we een prachtige florale haute couture jurk. Een feestelijke jurk die mooi past bij het Fleur Floral Fashion event en bij het thema ‘A Castle Deserves Art’. Het mag dus een jurk zijn met een artistiek kantje.

De jurk hoeft niet draagbaar te zijn. Je kiest zelf wat voor jurk je maakt: historisch, actueel of futuristisch.  Het belangrijkste is dat de jurk feestelijk en artistiek is. 

Belangrijk: Alle materialen worden door de deelnemers zelf meegebracht en bekostigd. Je maakt het werkstuk thuis, dus niet tijdens het event. 

Presentatie van de jurk op Fleur Floral Fashion

Als je deelneemt aan de wedstrijd zal jouw jurk tentoongesteld worden in het kasteel van Alden Biesen.

Je zorgt zelf voor de presentatie van je jurk. Breng dus een paspop of (zelfgemaakte) houder mee naar het event om daar je jurk op te presenteren. Voorzie je creatie van je naam en breng zeker een foto of moodboard mee van je inspiratiebron. Zo kunnen we je werk beter begrijpen. Het moodboard zal samen me de jurk gepresenteerd worden. 

We verwachten de afgewerkte jurk ten laatste op woensdag 22/09/2021 om 21 uur te ontvangen in Alden Biesen. De bekendmaking van de prijzen zal plaatsvinden op donderdag 23/09/2021 om 17 uur.

Alle werkstukken blijven ter plekke t.e.m. maandag 27/09/2021 om 18 uur. Je neemt nadien je werkstuk zelf terug mee naar huis. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden.

Liever online deelnemen?

Kan je door reisbeperkingen nog niet naar Alden Biesen komen? Ook dan kan je deelnemen aan de wedstrijd!

Bezorg ons een mooie, duidelijke foto in hoge resolutie van je artistieke haute couture jurk. Stuur ook een foto of moodboard van je inspiratiebron mee, zodat we je werk beter kunnen begrijpen. De foto’s van de jurk zullen worden geprojecteerd in het kasteel van Alden Biesen. 

We verwachten je foto ten laatste op vrijdag 10/09/2021 om 21 uur.

De beoordeling van de haute couture jurk

De jury – bestaande uit professionele floristen – zal je boeket op de volgende punten beoordelen: 

 • Techniek
 • Vorm en kleur
 • Originaliteit
 • Afwerking
 • Thema

Gelieve het wedstrijdreglement te respecteren:

 • Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen én voor bloemenliefhebbers. Er zal een verschillende jury zijn voor professionals en flower lovers.
 • De jurering gebeurt ter plekke. De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
 • Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
 • Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden. Je mag en kan de organisatie wél op voorhand contacteren als je vragen hebt over een bepaald materiaal.
 • Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden. De enige uitzondering is het vermelden van de werkplaats die eventueel materialen sponsort.
 • De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
 • Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
 • Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
 • De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd

Misschien val jij wel in de prijzen!

Het is een wedstrijd en dus valt er uiteraard iets te winnen. In de prijzenpot zitten onder andere een publicatie in Fleur Creatief Magazine, een publicatie op de website van het magazine, een prijs van Smithers Oasis, zichtbaarheid op platform Thursd,….

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie! Voor meer informatie kan je terecht bij An Theunynck (hoofdredactrice Fleur Creatief Magazine): [email protected] of +32 (0)473 28 12 79.

Ben je florist van opleiding, werkzaam in een bloemenwinkel of juist afgestudeerd? Dan kan je ook deelnemen aan deze wedstrijd voor professionals.

Schuiven naar boven