The Waterbench slorpt regenwater op

Op Fleuramour schenken we veel aandacht aan het milieu. En dit gaat verder dan bloemen en planten. Zo creëerde de Antwerpse ontwerpster Barbara Standaert ‘The Waterbench’, een bank en plantenbak in 1 die regenwater opvangt en zo wateroverlast in steden kan beperken. En hij is te zien op Fleuramour!

Multifunctioneel
De ronde zitbank is gemaakt in 2 delen, het zitgedeelte bestaat uit een poreus beton waar regenwater kan doorsijpelen. Dat regenwater wordt opgevangen in het onderste deel van de bank, een soort spaarbekken uit waterdicht beton. Niet alleen de planten in de bank hebben voordeel bij dit systeem, het reservoir kan tot 280 liter water opvangen en zal daardoor de wateroverlast in steden kunnen beperken.

Een ander voordeel van ‘The Waterbench’ is dat het zitoppervlak veel sneller droogt door de absorptie. Bovendien vloeit er zo minder kostbaar water naar de riolen. De bank kan naast plantenbak ook dienen als kruiden- of zelfs moestuin.
In de prijzen

‘The Waterbench’ was in eerste instantie een studieproject van Barbara tijdens haar onderzoek naar de regenwaterproblematiek. Maar intussen heeft haar uitvinding de Fast Track Design Award gewonnen op de Interieur Biënnale in Kortrijk. En last but not least, Ebema uit Rijkevorsel, een producent van duurzame betonproducten voor architecten en studiebureaus, zal ‘The Waterbench’ op de markt brengen.
The Waterbench slorpt regenwater op
Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: