Meer dan 25 bloementaarten voor 25 jaar FLEURAMOUR

Wie heeft de mooiste feestelijke bloementaart gemaakt? Bekijk hier alle inzendingen van de online wedstrijd!

FLEURAMOUR kreeg gigantisch veel inzendingen van magische bloementaarten voor haar 25ste verjaardag – waarvoor onze grote dank! – en we laten jou graag meesmullen van al dat lekkers! Helaas kan er in elke categorie maar 1 winnaar zijn, maar je kan met eigen ogen vaststellen dat er heel wat lekkere taarten op het banket staan. Wat is jouw favoriet?


Winnaar professionele floristen : Aire Reenumägi 🏆

Wat zijn wij benieuwd naar haar florale creatie op FLEURAMOUR, want winnares Aire Reenumägi (uit Estland) stelt ook tentoon op FLEURAMOUR! Ze blies de jury weg en won de online wedstrijd voor professionele floristen met deze bijzonder stijlvolle bloementaart met gestroomlijnde bladpatronen uit zwarte OASIS steekschuim als chic decoratief element. Een gracieuze bloementaart met feestelijke allures, perfect geschikt voor 25 jaar FLEURAMOUR!


Winnaar liefhebbers: Martina Heimann 💗🥇

Dat bloemstyling niet alleen door professionals beoefend kan worden, maar door iedereen met een hart voor bloemen, bewijst Martina Heimann. Een feestelijke taart om u tegen te zeggen!


Winnaar studenten: Ambre Bescond (Frankrijk) 👩‍🏫🏅

FLEURAMOUR wil de studenten bloemsierkunst graag een duwtje in de rug geven en daarom is er ook een aparte categorie voor de jongsten. Ambre Bescond wist de jury te bekoren met deze taart uit drie totaal andere lagen, mét subtiele gouden touch.


Eervolle vermelding: Wim Callebaut 🎩

Het thema van FLEURAMOUR dit jaar is ‘MAGIC’ en dat haalt de creativiteit in een mens naar boven. Wim Callebaut toverde een magische goochelhoed tevoorschijn: goed voor een eervolle vermelding!


Zoveel leuke inzendingen 🍰🌺

De jury had een aartsmoeilijke opdracht. Het thema ‘MAGIC’ prikkelde duidelijk de fantasie. Kijk maar naar deze inzending, bestaande uit verschillende verdiepingen taartsneden, versierd met speelkaarten, toverstaf, dobbelstenen en konijn-uit-een-goochelhoed. Gemaakt door Madeleine Sarradell.


Alle deelnemers gingen op zoek naar die ene kers op de taart. Een opvallend design, een leuk detail of een andere vorm. Jutka Poppe koos voor een alternatieve gâteau met sprankelende bloemenpracht.


Taarten bij de vleet 🎂

Nog trek? Wat dacht je van deze bijzonder smakelijke collectie verjaardagstaarten die ook stuk voor stuk een warm applaus verdienen voor hun inzet, creativiteit en schoonheid. 👏

In willekeurige volgorde:


Out-of-the-box

De FLEURAMOUR-wedstrijd leverde ook totaal onverwachte inzendingen op. Ria van Eekelen liet haar verbeelding de vrije loop en maakte een magisch boek.


Het cijfer 25 kwam geregeld terug, maar Marie Joseph Girard trok de lijn volledig door en ontwierp twee florale taarten in cijfervorm, verwijzend naar het 25-jarig jubileum van FLEURAMOUR. Dankjewel!


FLEURAMOUR wenst alle deelnemers uitdrukkelijk te bedanken voor hun deelname, passie en inzet!

👏🎂🍰🌺🌸

Tijdens het evenement kan je alle inzendingen nog eens bewonderen tijdens een speciale projectie op de muren van het kasteel!


Tickets bloemenfestival Fleuramour - Passion for flowers 2022 in de Landcommanderij Alden Biesen.

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: