Magische droomwereld FLEURAMOUR beleeft topeditie

De 25ste feesteditie van het bloemenfestival FLEURAMOUR was een schot in de roos. Het begon al op vrijdag met een ware overrompeling en ook in het weekend en op maandag vonden duizenden fans de weg naar het indrukwekkend met bloemen versierde kasteeldomein van Alden Biesen.

✨🧚 Verwondering en magie

Het thema ‘MAGIC’ heeft voor een ware volkstoeloop gezorgd. Van vrijdag 23 tot en met maandag 26 september kon je op FLEURAMOUR verwonderd ronddwalen in een sprookjesachtig doolhof, een magische ijswereld, een betoverd woud, langs een meterslange feesttafel uit Harry Potter, scènes uit Alice in Wonderland en zoveel meer. Liefst 400 bloemendesigners uit 20 landen hebben voor dit zilveren jubileum alles uit de kast gehaald. Het resultaat: fascinerende bloemenpracht waar jong en oud zichtbaar van genoten.


🥰 Emotie en kippenvelmomenten

Het begon al op vrijdag met een emotionele openingsceremonie door een Oekraïens floristenteam rond hun enorme bloemencreatie op het kasteelplein. Onder leiding van Olena Driuchan maakte een team van 15 Oekraïnse bloemendesigners een krachtig statement over de oorlog die in hun thuisland woedt. “Ik wil de mensen in België en in de rest van de wereld tonen hoe sterk de Oekraïense vrouwen wel zijn”, verduidelijkt Olena Driuchan die het jaarthema ‘Magie’ een heel eigen invulling gaf.

Liefde is magie! Het belangrijkste wat we moeten doen voor Oekraïense vrouwen, vooral nu, is het redden van de Oekraïense cultuur en tradities. En vrouwen kunnen dit alleen doen met liefde. Liefde voor jezelf, voor je geliefde, voor je kinderen en ouders, voor je werk, je land, je volk en de hele wereld. Liefde is de meest aanzienlijke magie! En het centrum van deze magie is een liefhebbende vrouw. Een vrouw kan alles als ze liefheeft. Ze heeft lief, gelooft en vult de hele wereld met haar energie. Daarom zal de liefde de wereld redden. Heb lief! En geloof in de magie van de liefde!”

Olena Driuchan — Ontwerper van de grootste creatie, gemaakt door een team van 15 Oekraïense bloemendesigners

🎩 Hoedjesparade

Vrijdag waren er ook de traditionele hoedjesparades waaraan bezoekers met een zelfgemaakte bloemenhoed konden deelnemen, verwijzend naar het thema ‘MAGIC’. De talrijke deelnemers mochten even defileren en wat toelichting geven, waarna een jury de winnaars uitkoos.


📸 Geniet van de fotogalerij

De verwondering en magie scheerden hoge toppen tijdens het urenlange bloemenparcours met meer dan 100 bloemencreaties uit 20 landen. Daarnaast pakte FLEURAMOUR uit met een schitterende modeshow met florale jurken van 11 bloemendesigners, workshops en live demonstraties bloemstyling en een gezellige pop-up markt.

Bekijk hier al een sfeerimpressie.👨‍👩‍👧‍👦 Eén grote familie

400 floristen werkten mee aan deze feesteditie.

“Voor hen is FLEURAMOUR een ontmoetingsplaats met collega’s van over de hele wereld”, getuigt de organisator. “Er ontstaan hechte vriendschappen. Jonge floristen ervaren FLEURAMOUR als een leerschool, omdat ze de kans krijgen technieken te leren van de grote meesters zoals de wereldberoemde floral designer Daniël Ost, die de bezoekers op reis liet gaan met een fiets te midden van een woekerende bloemen- en plantenwereld. We verwelkomden ook een erg divers publiek. Trouwe bezoekers, maar ook veel jonge mensen die op zoek waren naar een originele daguitstap en zich met plezier lieten onderdompelen in de magische bloemenwereld, en achteraf op sociale media uitpakten met dromerige selfies. FLEURAMOUR bleek eens te meer één grote familie.”


Foto’s: ©Blush Photography & ©FLEURAMOUR


■ www.fleuramour.be

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: