Fleuramour pakt in september 2023 uit met thema ‘Music’

Muziek en bloemen, als dat geen perfecte symfonie is voor een nieuwe spetterende editie van Fleuramour! Het internationale bloemenfestival op het kasteeldomein van Alden Biesen lokte vorig jaar erg veel dagdromers en selfiejagers. Wacht dus niet en bestel vandaag jouw tickets!

Van 22 tot en met 25 september 2023 pakken ’s werelds strafste bloemstylisten uit met verbluffende bloemencreaties, dit jaar met een stevige muzikale toets. Of we ons mogen verwachten aan bloemendesigns geïnspireerd door Tomorrowland of het Eurovisiesongfestival, dan wel aan florale voorstellingen van populaire hits, zangers of componisten, dat blijft een goed bewaard geheim. Wel zeker is dat ook deze 26ste editie garant zal staan voor een dromerige daguitstap vol bloemenpracht, fantasie en dus ook muziek. 

Bloemen & muziek : een unieke combinatie

Met de keuze voor dit thema trekt de organisatie resoluut de kaart voor een divers maar zeker ook jong publiek want wie houdt nu niet van muziek? Van David Guetta tot Harry Styles en van Mozart over The Beatles tot Clouseau. Muziek biedt voor ieder wat wils.

“Doordat de bloemendesigners uit diverse landen komen, verschillende generaties vertegenwoordigen en veel artistieke vrijheid krijgen, zal je getrakteerd worden op bijzonder gevarieerde en fantasierijke bloemencreaties met subtiele of juist erg duidelijke verwijzing naar uiteenlopende muziekstijlen.”

Populariteit bij jongeren

De inspiratiebron was het bloemwerk van de gepassioneerde Mexicaanse floriste Yamile Bulos, dat prompt gekozen werd voor de nieuwe affiche van Fleuramour: een langspeelplaat met de tekst ‘Love Rocks’, omringd door bloemen en gitaren. Yamile komt ook naar Fleuramour waar je haar designaffiche in real life zal kunnen bewonderen. 

Het wereldwijde succes van de monsterhit ‘Flowers’ van zangeres Miley Cyrus, die zelfs de bloemenverkoop deed pieken, bewijst dat bloemen superhip zijn, meer dan ooit bij jongeren.

Archiefbeeld Fleur Floral Fashion by Fleuramour

“Met muziek als thema zullen we alle leeftijdscategorieën aanspreken, net als vorig jaar met het thema magie. Fleuramour is een unieke belevenis voor jong en oud.”

Florale modeshow & pop-upmarkt

Op het vierdaagse bloemenfestival kan je probleemloos een hele dag ronddwalen langs meer dan honderd magnifieke bloemencreaties, van lieflijk klein tot majestueus groot. Naast de florale tournee doorheen het kasteeldomein en de historische tuinen, kan je genieten van een prachtige modeshow met bloemenjurken, een gezellige pop-upmarkt, livedemonstraties bloemstylen, florale workshops en foodtrucks.

Draag je eigen bloemenhoed

Op vrijdag 22 september 2023 opent Fleuramour met de traditionele ‘Hoedjesdag’. Bezoekers die een zelfgemaakte bloemen- of plantenhoed dragen met verwijzing naar het thema muziek, krijgen een gratis glaasje cava en kunnen leuke prijzen winnen. 

Muzikant? Geef optreden op vrij podium

Uiteraard zal er tijdens deze muzikale editie van Fleuramour ook muziek te horen zijn. Muzikanten kunnen zich kandidaat stellen voor een plaatsje op ons vrij podium, door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld de dagen en uren van je beschikbaarheid (van 22 tot en met 25 september 2023), jouw artiestennaam, plus een link naar jouw muziek.

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: