Jouw bruidsboeket op Fleuramour: Doe mee aan de floristenwedstrijd!

Bruidsboeket met muzikale toets – Wedstrijdreglement

Flowers & Music : een droomhuwelijk

Voor deze muzikale editie van Fleuramour met als thema ‘Flowers & Music’ focust de florale wedstrijd voor professionele floristen op de realisatie van een bruidsboeket met een muzikale noot. Je bruidsboeket is geïnspireerd door een muziekstroming/stijl (Pop, Country, Hardstyle, Hardcore, Hiphop, House, Metal, Punk, Reggae, Ska, Latin, klassiek …) of is gemaakt voor een muzikale bruid die een instrument speelt (gitaar, piano, viool, dwarsfluit, trompet …). Jouw boeket zal tentoongesteld worden in het kasteel van Alden Biesen.   

Voor wie?

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je werkzaam als zelfstandig florist of werk je in een bloemenzaak, dan is deze wedstrijd iets voor jou. Maar de wedstrijd staat ook open voor wie net zijn / haar bloemschikdiploma op zak heeft en graag zijn of haar kunnen wil illustreren.  

Onderwerp 

Op deze muzikale editie van Fleuramour mogen bruidsboeketten, de kers op de taart van de bloemsierkunst, natuurlijk niet ontbreken. Deze editie van Fleuramour staat in het thema van muziek ‘Flowers & Music’. Maak dus een bruidsboeket met een muzikale noot. Laat de bruid met jouw bruidsboeket in een muzikale wereld vertoeven. Een mooie foto/moodboard van je inspiratiebron is noodzakelijk en wordt bij het boeket gepresenteerd.  

Omschrijving 

Wij verwachten een magisch bruidsboeket met een muzikaal tintje passend bij de ‘Flowers & Music-editie’ van Fleuramour 2023.  

Creëer een echt bruidsboeket waarin Oasis® als basis verwerkt wordt. Een tasje … kan dus ook. Zorg er ook voor dat je creatie bij je bruid past en ook draagbaar is! Alle boeketten worden in het kasteel tentoongesteld.  

Het bruidsboeket moet perfect afgewerkt zijn. Zoals het een perfect bruidsboeket betaamt, mag het boeket ook niet druppen …  

Bij het bruidsboeket hoort een foto /moodboard van je inspiratiebron!  

Beoordeling 

De jury zal de volgende punten beoordelen: 

Techniek – vorm en kleur – originaliteit – draagbaarheid – afwerking – Oasis® als basis gebruikt – thema.  

Opmerking: bruidswerk moet perfect afgewerkt zijn, mag geen schade toebrengen aan een jurk of aan een bruid (door slechte afwerking, uitstekend materiaal, ijzerdraad, water …), moet makkelijk draagbaar zijn door een bruid, niet te zwaar.  

Het boeket mag eventueel wel iets groter zijn dan een werkelijk bruidsboeket omdat het bedoeld is als tentoonstellingsstuk.  

Schrijf je hier in

Praktische informatie 

1. Wanneer? 

 • We verwachten je afgewerkt boeket ten laatste op donderdag 21 september 2023 tot 20 uur. 
 • De bekendmaking van de prijzen zal plaatsvinden op vrijdag 22 september 2023 om 17u.  
 • De prijsuitreiking gebeurt op maandag 25 september 2023 om 16u30. 
   

2. Materialen

 • Alle materialen worden door de deelnemers zelf meegebracht en bekostigd.  
   
 • Het werkstuk wordt thuis gemaakt. 
 • Voorzie je creatie zeker van je naam en breng zeker ook een foto / moodboard van je inspiratie mee!  
   

Alle werkstukken blijven ter plekke tot en met maandag 25 september 18.00 uur. De werkstukken worden door de deelnemers terug meegenomen vanaf 18.00 uur. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden. 

3. Voorbereiding van het werk 

 • Het werkstuk wordt afgewerkt geleverd in Alden Biesen ten laatste op donderdag 21 september 2023 tot 20.00 uur.  

4. Let op 

 • Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden. De enige uitzondering is het vermelden van de werkplaats die eventueel materialen sponsort. 

5. Organisatie en jury  

 • Je kan/mag de organisatoren op voorhand altijd contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.  
 • De jury zal bestaan uit professionele floristen.  
 • De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers. 
 • Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf. 
 • Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf. 
 • Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden. 
 • De jurering gebeurt ter plekke. Volgende punten worden in acht genomen: techniek – vorm en kleur – originaliteit – afwerking – draagbaarheid – gebruik van Oasis® – thema. De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen. 
 • Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen. 
 • De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd. 

6. Prijzen 

In de prijzenpot zitten o.a. een publicatie in Fleur (magazine of website), een prijs van Smithers Oasis, featured on Thursd …  

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie! 

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij: 

An Theunynck via +32 (0)473 28 12 79 of per mail: [email protected]
 

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: