Feestelijke bloementaart

25 jaar Fleuramour Online wedstrijd

Voor studenten, liefhebbers en professionals

Deze wedstrijd staat open voor studenten in de bloemsierkunst, voor liefhebbers en voor professionele floristen. Binnen elke categorie kiezen we een winnaar. Ben je een fan van Fleuramour? Hou je van florale gastronomie en van feesten? Dan is deze wedstrijd voor jou!

Dit is een online wedstrijd die plaatsvindt in de aanloop naar het evenement. Hiermee kan je o.a. VIP-tickets winnen voor Fleuramour 2022!
Deelnemen kan t.e.m. 5 september 2022.

Opdracht: Creëer een bloemrijke feesttaart

Omschrijving

We vieren dit jaar de 25ste verjaardag van het bloemenfestival Fleuramour. Bloementaarten kunnen dus niet ontbreken! 

Voor deze online wedstrijd ontwerp je een feestelijke bloementaart in de stijl van het thema ‘MAGIC’. Je maakt een foto van je taart en stuurt deze op naar de organisatie. Alle inzendingen worden tijdens Fleuramour geprojecteerd.

Richtlijnen

Jouw inzending moet voldoen aan volgende vereisten:
✓ Je maakt een feestelijke, magische bloementaart voor de 25ste verjaardag van Fleuramour. De taart hoeft niet eetbaar te zijn.
✓ De vormgeving is vrij. Wil jij een ronde, vierkante of rechthoekige taart? Een lage of hoge taart? Een taart met een laag of verschillende laagjes? Aan jou de keuze! 
✓ Zorg ervoor dat het vegetatieve element (bloemen) visueel de doorslag geven.
✓ Gebruik OASIS® Floral Foam (gewone blokken steekschuim, een cakevorm, gekleurd steekschuim, BIO steekschuim of Terrabrick Floral Medium …) in je creatie.
✓ De bloementaart wordt thuis gemaakt en op een mooie plek gefotografeerd.
✓ Je bezorgt de organisatie een foto van je afgewerkte creatie (hoge resolutie), een foto van de gebruikte materialen en een foto van de voorbereiding. Zo kan de jury een correcte beoordeling uitvoeren.
✓ Voorzie je foto’s zeker van jouw naam.

Beoordeling

De jury zal jouw feesttaart op de volgende punten beoordelen: Techniek – vorm en kleur – originaliteit – afwerking – thema – gebruik OASIS® Floral Foam. Voorts is het natuurlijk ook van belang om het reglement te respecteren.

Wat kan je winnen?

In de prijzenpot zitten o.a. een publicatie in Fleur Creatief (magazine of website), een overnachting in de omgeving van het kasteel van Alden Biesen en een VIP uitnodiging voor het evenement. Binnen elke categorie (studenten, liefhebbers, professionelen) is er een winnaar!

Schrijf je hier in!

Schrijf in via onderstaand formulier of stuur een rechtstreekse e-mail naar [email protected].

Praktische info voor deelnemers

Data

We verwachten de foto’s ten laatste op 5 september 2022 om 21 uur via het formulier hierboven. Sneller mag natuurlijk ook altijd! De bekendmaking van de prijzen zal plaatsvinden in de daarop volgende dagen.

Materialen

Alle materialen en bloemen, alsook de fotografie, worden door de deelnemer voorzien en bekostigd. 

Organisatie en jury

1. Je kan/mag de organisatoren steeds contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.
2. De jury zal bestaan uit professionele floristen.
3. De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van verlies van het fotomateriaal.
4. Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
5. Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
6. De jurering gebeurt bij de uitgeverij van het magazine Fleur Creatief. Volgende punten worden in acht genomen: techniek – vorm en kleur – originaliteit – afwerking – thema en gebruik van OASIS® Floral Foam.
7. De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
8. Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
9. De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd.

Contact

Rekad Produkties
Geelseweg 47 B – 2200 Herentals (B)
[email protected]

Succes!

Schuiven naar boven