Deze floristen verwelkomen je in het kasteel….

Geniet van unieke bloemenpracht tijdens Fleur Floral Fashion!

De mooiste bloemen verwerkt in sensationele en kleurrijke creaties, groot of lieflijk klein. Dat ontdek je tijdens FLEUR FLORAL FASHION by Fleuramour. Met in totaal meer dan 50 indrukwekkende werken om bij weg te dromen. Benieuwd welke lokale en internationale floristen meewerken aan het grootste bloemenevent van het jaar? Je ontdekt het hier.

Fleur Creatif en [email protected] floral designers

De floristen van het internationaal gerenommeerde bloemschikmagazine Fleur Creatif Magazine laten hun creativiteit los op het thema ‘A Castle Deserves Art’. 

Rita Van Gansbeke 🇧🇪 ontwerpt verschillende kaders met florale en natuurlijke materialen. Zij zal ook een bloemrijke tafeldecoratie presenteren. Wat dat juist zal worden, kunnen we nog niet verklappen. Rita gebruikt haar creativiteit van dat moment!

Moniek Vanden Berghe 🇧🇪 werkt al jaren mee aan de uitgaves van Fleur Creatif Magazine. Voor FLEUR FLORAL FASHION gaat ze aan de slag met materialen als karton, die ze nieuw leven inblaast door het gebruik van krachtige bloemen. Ze krijgt daarbij hulp van floral designer Audrey Gatineau 🇫🇷.

Sören Van Laer 🇧🇪 en Aymeric Chaouche 🇫🇷 verbazen met een romantische rozencreatie. Sören hield als kind al van bloemen. Hij sloot zijn laatste jaar tuinbouwopleiding af met een specialisatiejaar bloemsierkunst en volgde nadien een stage bij meesterbinder Geert Pattyn. Door zijn deelname aan Fleur Talent! maakte Sören kennis met de hele florale keten en kon hij een groot netwerk uitbouwen. Ondertussen is hij freelance florist en heeft hij zijn eigen atelier. Aymeric is een jong Frans florist die sinds meer dan een jaar in het atelier van Sören werkt. Samen geven ze workshops, nemen ze deel aan events en hebben ze een webshop opgestart. Zij delen graag hun passie met jou tijdens FLEUR FLORAL FASHION.

Ook de andere FLEUR designers 🇧🇪 zullen aanwezig zijn en ongetwijfeld pareltjes van bloemwerken neerzetten: Annick Mertens, Charlotte BartholoméMartine Meeuwssen en Chantal Post.

Belgische floristen verzorgen blikvanger op de Erekoer

De voorbije jaren konden bezoekers genieten van een groots spektakel op de Erekoer. Dit jaar wordt een bijzondere editie, dus ook een bijzonder concept. De getalenteerde Belgische floristen Viky Vangampelaere 🇧🇪 en Mieke Hoflack 🇧🇪 slaan de handen in elkaar en toveren het binnenplein om tot een feeërieke bloemenvijver.

“We voelen ons enorm vereerd een design te mogen ontwerpen voor de Erekoer. Het wordt een harmonieus samenspel van water, licht en verschillende soorten bloemen. Rozen, dahlia’s, chrysanten, anjers… Elk hebben ze een eigen en sterk karakter, maar samen vormen ze een mooi geheel”, zegt Viky Vangampelaere.

Met het project willen de floristen een intieme sfeer creëren op de Erekoer, om zo een ode te brengen aan de schoonheid van de natuur. Voor het ontwerp baseerden ze zich op het thema ‘A Castle Deserves Art’.

“Kunst komt terug in veel vormen, maar als floristen halen wij ons hartje op tussen de bloemen. We creëren zelf een kunstvorm door combinaties van structuren, kleuren en technieken in ons bloemwerk te steken. Dat is wat kunst voor ons betekent, en dat willen we laten zien met ons ontwerp!”

Fleur Floral Fashion by Fleuramour bloemenfestival in september 2021
Floral design op de Erekoer door Natalia Zizko

Lokaal en internationaal toptalent

Ook heel wat andere topdesigners uit binnen- en buitenland zorgen voor oogverblindende bloemencreaties in en rond het kasteel. Samen maken ze van FLEUR FLORAL FASHION een unieke beleving.

Ben Clevers 🇳🇱 publiceerde dit jaar het boek Leaves, een vak- en inspiratieboek over bloemschikken met bladeren. Zijn ongekende ambitie voor het vak bracht hem tot Hofleverancier in Nederland. Voor zijn creatie in het kasteel laat Ben zich inspireren door het blad in al zijn vormen en schoonheden.

Ioachim Erema 🇷🇴 🇬🇧  is een welgekend florist op Fleuramour. Elk jaar opnieuw weet hij de bezoekers omver te blazen met zijn bloemschiktalent. In 2019 presenteerde hij met zijn project ‘Protect the Future’ één van de topwerken in het thema ‘Back to the Future’. De verwachtingen voor 2021 zijn dus hooggespannen. Ioachim vertelt ons alvast iets meer over zijn kleurrijke project ‘The Power of Words – Interactive Rainbow 🌈 Installing’: ‘The design will be built on a rectangular, iron frame with a length of 4 meters. From the top part of the structure, lots of strings of wool will be hanging down for the whole 4m length. The strings will be in amazing rainbow colours, just like the flowers. On these wool strings, I will add lots of flower tubes, filled with coloured water.’

Ook floral designer Kristina Rimiené 🇱🇹 verraste in 2019 met een fascinerend ontwerp. Voor het kasteel maakte ze een draaiende, cirkelvormige ‘deur naar de toekomst’. Dit jaar gaat Kristina aan de slag met verschillende soorten Delphinium en prachtige groenmaterialen. Daarmee maakt ze een bewegende tafeldecoratie die al je zintuigen zal prikkelen. Spannend!

Floral designer Kristina Rimiené is coming to Fleur Floral Fashion by Fleuramour 2021.
Floral design door Kristina Rimiené voor Fleuramour 2019

Jimmy Englund 🇸🇪 en Conny van der Westerlaken 🇳🇱 bundelen hun krachten om de kelder van het kasteel in te richten. Om het met hun woorden te zeggen: “We willen dat het verrassend en verbluffend wordt. We leggen de lat hoog!”

Samen met haar team zal Andrea Stör 🇷🇴 dit jaar voor de tweede keer aanwezig zijn op Fleuramour. Ze verrast ons met een project genaamd ‘The New World’, wat verwijst naar haar nieuwe kijk op bloemsierkunst na een jaar waarin de wereld niet meer normaal draaide. “Hoewel veel mensen willen terugkeren naar wat was vóór de pandemie, zal het nieuwe normaal niet meer hetzelfde zijn”, vertelt Andrea.

Max Hurtaud 🇫🇷 is een wereldwijd gekend meesterbloemist die zijn gevoelens prachtig weergeeft met bloemen. En of hij weet hoe dat moet! Na zes jaar floristieke studies gevolgd te hebben in Bordeaux (Frankrijk) weet hij wel hoe verschillende groenmaterialen te combineren. Hij presenteert dit jaar een decoratie geïnspireerd door de herfst – zijn favoriete seizoen – en een nazomerse bruiloft.

Andere Belgische en internationale meesterbinders die hun aanwezigheid op FLEUR FLORAL FASHION by Fleuramour al bevestigd hebben: Mike Boerma 🇳🇱, Peter Boeijkens  🇪🇪, Els Geerdens 🇧🇪, Natallia Sakalova 🇧🇪 , Frank Timmerman 🇳🇱, Ivan Bergh 🇮🇹, Kristina Rimiené 🇱🇹, Irina Byelobrova, Farida Kalim 🇵🇰, Martijn Schevernels 🇧🇪.

Tot slot zullen ook een aantal studenten van het Centre de Formation d’Apprentis (Frankrijk) aanwezig zijn. Annick Mosconi 🇫🇷, Cédric Exare 🇫🇷, Sandrine Duhem 🇫🇷 decoreren de Reuschenberg zaal, één van de grootste zalen van het kasteel. De studenten die meewerken aan het project ‘Will you dare to come and get lost in our nature and fashion universe?‘: Belin Carla, Bony Amandine, Chicoisne CHarlène, Costa Santos Alexandra, Darras Hélène, Dobre Bianca, Demeillers Marion, Englaro Nhien Chakrym, Duparque Véronique, Loison Camille, Marques Lopes Christelle, Nice Mathilde, Raynal Laurène, Smith Laure.

Schuiven naar boven