Deze 8 moet je gezien hebben

In totaal bewonder je op Fleuramour meer dan 100 florale meesterwerken van dubbel zoveel artiesten uit de hele wereld. 8 blikvangers geven we al prijs…

1. Top of the bill: een reusachtige bloemenplaneet, bestaande uit 10.000 bloemen in 80 variëteiten en 7 kleuren. Je spot er onder meer rozen, anjers, Gloriosa, Crocosmia, Clematis, Agapanthus, Gerbera, chrysanten, Eucalyptus, Leucospermum, Sandersonia, Alstroemeria, nerine, Craspedia,… (door Angelica Lacarbonara uit Italië)

2. Tussen toekomst en verleden staat enkel een florale poort die het kasteel van Alden Biesen scheidt met de buitenwereld. (door Kristina Rimiené uit Litouwen)

3. De klimaatopwarming en plasticsoep in onze oceanen baren velen zorgen. Aanschouw kwallen uit gerecycleerde plastic bags in – hoe kan het anders? – koraalroze, de kleur van het jaar. (door Céline Moureau uit België)

4. Muren scheiden mensen, maar niet de feeërieke bloemenmuur in de kerk: je kan er zelfs doorheen wandelen! Glazen bolletjes in de kleuren van de glas-inloodramen zorgen voor een harmonieus samenspel. Een muziek- en lichtshow legt de link met het thema ‘Back to the Future’. (door Frank Timmerman en Peter Boeijkens uit Nederland)

5. De ontdekkingstocht doorheen de ruimte fascineert jong en oud. Op Fleuramour bots je zelfs op een gans planetenstelsel! (Olga Sharova uit Rusland)

6. Stap in de teletijdmachine, naar je kindertijd toen je je tussen de sterren waande bij het bekijken van sciencefictionseries als Star Trek en Star Wars. (door Julia Marie Schmitt uit de VS)

7. De ruimte lijkt een onmetelijke duisternis tot ineens het licht aangaat… Maak je op voor een schouwspel in blacklight! (door Sandra Attema uit Nederland)

8. De ruimte zit vol zwarte gaten die alles vervormen. Opgelet als je je hand steekt in het exemplaar op Fleuramour! (door Jacques Castagné, Cédric Exare, Annick Mosconi en de studenten van CFA 94 uit Frankrijk).

Deze 8 moet je gezien hebben
Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: