‘A Castle Deserves Art’

Kunst in de kijker

Het thema van dit jaar luidt: ‘A Castle Deserves Art’. We leggen de lat dus extra hoog op artistiek niveau! Niet alleen met buitengewone florale designs, maar ook met andere kunstzinnige projecten verspreid over het kasteeldomein van de Landcommanderij Alden Biesen.

kunstprojecten op FLEUR FLORAL FASHION by Fleuramour: sculpturen van Franse kunstenaar Nicolas Lavarenne.

Sculptures by Nicolas Lavarenne

Wie met het beeldhouwwerk van Nicolas Lavarenne wordt geconfronteerd, zal zich er niet over verbazen dat de kunstenaar een benijdenswaardige internationale carrière heeft opgebouwd en aanwezig is in belangrijke kunstcollecties over de gehele wereld.

Zijn indrukwekkende sculpturen met als thema ‘Veerkracht’ – door velen omschreven als ‘steltenlopers’, ‘figuren met driepotige stemmen’ of ‘ personages met lange stengels’ – prijken op de grasvelden van het kasteeldomein in Alden Biesen. Zij tillen de beleving van de bezoeker ongetwijfeld naar een hoger niveau.

Het beeldhouwwerk van Nicolas Lavarenne wordt tentoongesteld door Gallery Ysebaert.

Unieke glaskunstwerken van Glasstudio Borowski op FLEUR FLORAL FASHION by Fleuramour.

Glasstudio Borowski

Buitengewone kunst en een grote passie voor glas. Dat is waar Glasstudio Borowski voor staat.

Stanislaw Borowski verwierf internationale faam met zijn gegraveerd glaswerk en artistieke glassculpturen. In 1990 richtte hij Glasstudio Borowski op, waar vandaag nog steeds mondgeblazen en handgevormde glaskunstwerken vervaardigd worden.

De Outdoor Objects van Borowski zijn fantasievolle, decoratieve kunstwerken vervaardigd uit glas en metaal. De collectie omvat o.a. artistieke lichtobjecten, windelementen en sculpturen. Deze zorgen voor de feeërieke decoratie tijdens FLEUR FLORAL FASHION.

De glassculpturen van Borowski worden tentoongesteld door Solus Art & Craft gallery.

Belly dance act @ Fleur Floral Fashion

Op zaterdag 25 en zondag 26 september komen de dansers van buikdansschool ‘Bellydance by Johanna’ met een feestelijke act naar het bloemenfestival. Misschien herken je hen nog van op Fleuramour 2019? Ook dit jaar brengen ze weer enkele mooie shows. Wij zijn nu al benieuwd!

Kan je niet wachten? Volg @bellydance.by.johanna op Instagram.

Schuiven naar boven